Üniversite Mezunu İşçilere Memurluk TBMM Gündeminde 13 Mayıs 2019

Üniversite Mezunu İşçilere Memurluk TBMM Gündeminde 13 Mayıs 2019
Fiilen memurluk yapan işçilerin memur kadrolarına atanmasına ilişkin TBMM’ye yeni soru önergesi verildi. Önerge ile üniversite mezunu işçilerin özlük haklarının iyileştirilmesi ve memur kadrosu verilmesi öngörülüyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Üniversite mezunu işçilerin memurluk kadrosuna alınması için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için yeni soru önergesi verildi.İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk tarafından 13 Mayıs 2019 itibarıyla TBMM'ye verilen soru önergesine dair detayları Kamubiz.com olarak hazırladık. 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 13/5/2019 
İsmail KONCUK /Adana Milletvekili 

Memur işi yapan işçilerin devlet kadrosuna alınması bir toplu sözleşme kazanımı olması, kararın üzerinden yıllar geçmesine rağmen hayata geçmemiştir. Fiilen memurluk yapan "üniversite mezunu olan söz konusu kişilerin, halen işçi kadrosunda çalışması büyük bir haksızlık” ve kusurdur. Memur işi yapan işçilerin, memur kadrosuna atanmasının devlete hiçbir mali yükü de olmamasına ve bir toplu sözleşme hükmünün hayata geçirilmesi kanun gereği bir mecburiyet olmasına rağmen, uygulanmadığı görülmektedir. 

Bu bağlamda; 

1. Memur işi yapan işçilerin, memur kadrosuna atanmasının "devlete hiçbir mali yükü olmamasına", bir toplu sözleşme hükmünün hayata geçirilmesi kanun gereği bir mecburiyet olmasına rağmen, uygulama neden yapılmamaktadır? 

2. Toplu sözleşme hükmü olduğu için, kanun gereği uyulması zorunlu olan, memur işi yapan işçilerin, ne zaman devlet memuru kadrosuna geçirilmesi planlanmaktadır? 

3. Kanun gereği uyulması zorunlu olan, toplu hükümetinizce nasıl izah edilmektedir? sözleşme kararına uymamak 

4. Bir sözleşme kararının hayata geçmemesinin bundan sonra imzalanacak toplu sözleşmelere, kamuoyunun güven duymayacağı sonucunu doğuracağını düşünüyor musunuz? 

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum